כספית בטונה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/02/2016 | 21:59 | מאת: אילנית

דר שלום רב ביתי כיום בת 10 לפני שנתיים היא אכלה כמעט כל יום במשך 10 חודשים. טונה משימורים. בין רבע לחצי קופסא ליום כ 250 גרם לשבוע. . הבנתי שיש בזה הרבה כספית האם כדאי לבצע לה בדיקות דם? אפילו שזה היה לפני שנתיים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה. מאמא לחוצה

ההנחיות של רופאים ודיאטתנים לאכול מגוון וכן לא לאכול כל יום טונה. היה נוח לתת לה מה שהיא רוצה אך זה ממש לא מומלץ. בטונה יש כספית, כמובן בבקרה. אך אם אוכלים כמויות גדולות זה לא מומלץ, במיוחד לא לילדים ולא לנשים בהריון. כספית מצטבר בגוף, ולא יודעים מתי יהיה השלב שהיא עלולה לפגוע. כספית שמצטברת בגוף לא נשארת בדם אלא נאגרת במערכות שונות בגוף. תופעה זו לא יחודית לכספית אלא להרבה חומרים שנחשפים אליהם במהלך החיים. היום אין שום דרך לבדוק שום דבר. גם בזמן שאכלה אין דרך לבדוק, אלא במצב של הרעלה או חשיפה משמעותית. ההנחיות הן לא לאכול ללא הגבלה. ו... להיות לחוצה לפני שהדברים מתבצעים לאחר מעשה מאוחר מדי ואי אפשר ברוב המקרים לדעת שום דבר לגבי החשיפה ואפילו לא אם בכלל היתה בעיה.

07/02/2016 | 09:15 | מאת: אילנית

תודה רבה עבור התשובה האם זה יהיה נכון למנוע ממנה טונה עכשיו לגמרי מאחר והבנתי שזה מצטבר לכל החיים?האם יש עוד מאכלים כאלו? והאם רבע -חצי קופסא ביום. נחשב הרבה? תודה רבה

הרבה דברים מצטברים וגורמים לפגיעה בחלק מהאנשים. יכול שהיא תאכל טונה כל יום ולא יקרה כלום ואולי כן. לכן, הגישה אומרת שלא להגזים בשום דבר. כל דבר במידה. לפעמים שתאכל, אך לא כאוכל עיקרי כל יום. גם בשר על האש עלול לגרום למחלות, אז מפסיקים לגמרי? מי רוצה כמובן מפסיק. אחרים אוכלים לפעמים. מי שאוכל כל יום, מודע שעלול להפגע. אפילו גזר לדוגמא, ירק שנחשב לבריא. באכילה סבירה נהדר, ומי שמגזים יכול להכנס להרעלה קשה. או בננות ואגוזים ותפוחי אדמה ותפוחי עץ ופופקורן ועוד ועוד ועוד ועוד. והאוויר שאנחנו נושמים, ולא רק בחיפה ובסביבתה. הרשימה מאוווד ארוכה. כל דבר במידה, זו הגישה הסבירה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות