המרכיבים בסבונים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/01/2016 | 18:39 | מאת: עירית 95

בכל הסבונים והשמפו שבדקתי נמצאים מספר מרכיבים רעילים לגוף חלק מהם חשודים כמסרטנים זאת בדקתי לפי האתר environmental working group אפילו בסבונים האורגנים קשה למצוא משהו טוב. מה דעתך בענין הזה האם בכל פעם שאנחנו מתרחצים אנחנו מסכנים את בריאותנו

כדאי לרדת מהנושא האורגני, זה עדין חומרים כימיים לכל דבר וענין, ואין להם העדפה מבחינת חשיפה לחומרים מסוכנים. חומרים מסרטנים אין בסבונים משום סוג. חומרים מסוכנים יש, בהתאם לכמות המאושרת. גם בקולה שאת שותה יש חומר מסוכן, אך בכמות הקטנה שהוא שם החומר מוסיף לטעם ולשימור המוצר ולא מהווה סיכון גבוה במיוחד (הסיכון לשיניים זהה בכל המשקאות הקלים). נגיד שאת אוכלת לדוגמא תפוח, בננה, אגוזי ברזיל, תםוחי אדמה, חתיכת בשר את אוכלת חומרים מסרטנים. עם כל נשימה שלך את מכניסה לגוף גם חומרים מסרטנים. לגוף שלנו יש מנגנוני הגנה לטפל בכמויות קטנות של חומרים מסוכנים וחומרים מסוכנים החודרים לגוף כל זמן שהדברים במידה הגוף מסתדר. לגבי סבונים, השימוש בהם הוא חיצוני בלבד. החומרים לא חודרים לגוף. ולכן, יש לקרוא מידע בזהירות. זה שהחומר עלול להוות גורם מסוכן בבליעה או בנשימה לא אומר שהוא מהווה בעיה במגע בעור. אז, המשך מקלחת נעימה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות