מתי חשיפה לתכשיטי נחושת מסוכנת?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/01/2016 | 00:07 | מאת: אפרת

האם רצוי להימנע מענידה של תכשיט נחושת במשך מעט שעות ביום גם כשאין תגובה של העור? כלומר אפשר לומר מאיזו רמת חשיפה יכולות להיות השלכות לא רצויות?

יש להמנע מענידה של תכשיטי נחושת בכל זמן. את רמת החשיפה ניתן לבדוק רק בבדיקות דם, כך שזה לא ממש יעיל בשימוש יומיומי. מותר להשתמש בתכשיטי נחושת רק באישור בהנחיה ובבקרה של רופא, כי עלולות להיות תופעות לואי משמעותיות.

20/01/2016 | 14:22 | מאת: אפרת

כל המתכות שאינן משמשות לתהליכים בגוף או שהן בכמות מעבר לכמות שאנחנו צריכים מסוכנים לנו. אבל, יש מסוכנים יותר ויש מסוכנים פחות. כסף הוא במסוכנים פחות, בניגוד לנחושת, החדירות שלו לגוף נמוכה יותר, וגם הנזקים הבהיאותיים שלו נמוכים יותר (נדרשת כמות הרבה יותר גדולה לפגיעה בהשוואה לנחושת). בנוסף, תכשיטי כסף בדרך כלל עשויים מכסף בעוד תכשיטי נחושת יש בהם תוספות של מתכות נוספות שהן בהרבה מקרים עוד מסוכנים יותר מאשר הנחושת. אז, אפשר לענות תכשיטי כסף ואין לגביהם הגבלה. כמובן חשוב שיהיו מאיכות טובה ולא כאלה שמשאירים סימן שחור על היד/צוואר/אצבע.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות