פלסטיק בחום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/01/2016 | 06:46 | מאת: דנה

שלום רציתי לשאול, לכמה מעלות מגיע רכב סגור ביום חורפי עם מעט שמש? האם גם בחורף מסוכן להשאיר מוצרי פלסטיק ברכב? האם שפורפרת פלסטיק ובתוכה קרם גוף יכולה גם היא להתחמם והקרם יכול לספוג חומרים מסוכנים? במידה וכן האם זה מסוכן למרוח אותו על הגוף? תודה

חום מכונית בחורף לא בדיוק חם, תלוי באזור בארץ בסביבות 20-25 מעלות, כמובן צריך לבדוק מדויק אם זה חשוב לך. בכל מקרה לצורך הקרם, אין שום בעיה לא בגלל החום ולא בגלל הפלסטיק. הפסלטיק המשמש למוצרי קוסמטיקה מאושר על ידי משרד הבריאות ואינו משחרר חומרים מסוכנים ולא אחרים לקרם גם לא לאורך של שנים ארוכות. הדבר היחיד שיכול להיות שאיכות הקרם עצמו תרד קצת, אבל לא בטמפרטורה של חורף. אך בזה אין שום סיכון בריאותי או אחר.

20/01/2016 | 07:31 | מאת: דנה

תודה על התשובה. האם הכוונה שבפלסטיק של מוצרי קוסמטיקה אין חומר כמו בוספינול a ואחרים? האם יש דרך לקבל מידע נקודתי על חברת קרמים מסויימת? שאלה נוספת, לכמה מעלות צריך להגיע פלסטיק על מנת שיתחיל להפריש חומרים מסוכנים?

ממש אין ביספנול A באריזות מוצרי קוסמטיקה. אריזות לקוסמטיקה, היגיינה מזון ותרופות נבדקות ומאושרות על ידי משרד הבריאות (כמובן של חברות מסודרות), וצריכות לעמוד בסטנדרטים של בריאות ובטיחות. בהתיחס לביספנול A 1. הוא ממש לא נמצא בפלסטיקים רגילים אלא כתוספת חיצונית מיוחדת בעיקר בפוליקרבונט, חומר יקר שלא משמש לחומרי אריזה רגילים. 2. לא נמצא שהחומר מהווה בעיה בריאותית, בודאי לא לנשים בוגרות. אפשר למצוא מידע לגבי כל חברה בפניה ישירה לחברות, מידע שהן מפרסמות באתרים שלהן, מידע על האריזה שלהם, ובמקרים מיוחדים, פניה ישירה למשרד הבריאות לפי מספר הרשיון של המוצר המופיע על האריזה. שחרור של חומרים מסוכנים מפלסטיק 1. שחרור של חומרים מספלסטיקים שמשחררים חומרים מסוכנים יתחיל כאשר הפלסטיק מתרכך וניתך חומרי הפלסטיק בשימוש רגיל לא משחררים חומרים מסוכנים אלא בחימום לטמפרטורה גבוהה ובשריפה ובמצבים שהם מגיבים עם חומרים אחרים, דבר שלא קורה בטמפרטורה רגילה ובטח לא בפלסטיקים למזון, לקוסמטיקה ולתרופות 2. טמפרטורות ריכוך לחומרים פלסטיים בשימוש רגיל יהיה מהתחום של 65 מעלות ומעלה, תלוי בהרכב וסוג הפלסטיק (יש עשרות סוגים) התכה יהיה מעל 100 מעלות

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות