שלום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/11/2015 | 17:31 | מאת: אילן

בעבודה של אמא שלי ציםו קיר בעופרת על ידי שיוף. אמא הייתה בעבודה לפרק זמן די קצר כ 20ד ולא בחדר בוא ביצעו את העבודות. לאחר מכן היא הרגישה אודם על הצוואר (תופעה אלרגית). הרופא נתן לה כדורים האם זה מסוכן לעתיד השאיפה של אבק העופרת? תודה

תאור של ארוע מוזר. שיוף של קיר עופרת?! היכן זה בוצע? ונתנו לאנשים להסתובב ללא ציוד מגן אישי מלא?! 20 דקות?! תמוה. עופרת כן מצטברת בגוף, ולכן כדאי להמנע מחשיפה ככל שניתן. בכל מקרה חשיפה חד פעמית לא אמורה לגרום לבעיות חריגות. אם יש לה תגובה אלרגית, בסבירות גבוהה זה לא לעופרת אלא אולי לחומרים אחרים שהיו בקיר (עופרת? בטוח?) שלפעמים נמצאים בכמות קטנה ויצאו לאוויר ולהם היא הגיבה. אם זו אמנם אלרגיה, אז זה לתמיד, בכל פעם שתחשף לחומר. רק כדאי לודא מה היה החומר בדיוק, כי אם לא עופרת מה החומר, כדי שתמנע מחשיפה בעתיד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות