פוליאריטן מוקצף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/10/2015 | 06:10 | מאת: ליאור

השבוע קיבעו חלון בחדר ילדיי באמצעות פוליאריטן מוקצף, כלומר מילאו את הרווחים שבין בחלון לבין משקוף החלון באמצעות הקצף ולאחר מכן חתכו את שאריות הקצף שבלט באמצעות סכין יפאנית. האם חשיפה לחומר זה הינה מסוכנת בטווח הקצר או הארוך וכדי לפרק את המשקוף ולקבעו באמצעות חומר אחר כגון בטון וכד' ?

פוליאוריתן מוקצף הוא חומר שעושה עבודה טובה באיטום ובידוד. כך שאם עשו לך איטום טוב עם החומר יש סיכוי טוב שאמנם זה ישאר אטום. החומר בעיתי בשני מצבים, מצב ראשון כאשר מערבבים אותו והוא להתנפח ובמצב שני במקרה של אירוע שריפה. במצב הראשון יש תגובה עד שנוצר הקצף שאוטם, בשלב זה משתחררים חומרים מסוכנים, בעיקר לעובדים שעושים את עבודת האיטום. בסיום כאשר החומר מתקשה אין בעיה ביום יום. במקרה של שריפה שמעורב בה פוליאוריתן משתחרר ציאניד שהוא גז רעיל ביותר וגורם למקרי מוות במקרה של שריפה. החיתוך שבוצע לאחר שהקצף התקשה לא מהווה בעיה לבני הבית, רק עושה לכלוך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות