החלקה על צבע כביש - תקנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/09/2015 | 08:46 | מאת: ליאור

שלום :) אני נוסע על אופנוע, ולקראת כל חורף אני שואל את עצמי מה עושים עם הדבר הזה, שבישראל המשטחים הצבועים בכביש פשוט מחליקים. כמעט כל רוכב יודע שהפסים הללו מחליקים במיוחד במקרה של עצירה עליהם. עשיתי מספר ניסויים במגרש חניה (איפה שחוקי מותר ורצוי לבדוק בלמים) ונראה שדבר לא השתנה. חפרתי בתקן הישראלי שמסתמך על תקן אירופי ישן, ולא היה ברור שום דבר. יש תקנים חדשים באירופה ובכל העולם (אבל לא יכלתי להשוות מקדמי חיכוך מכיוון שלא יכלתי להוריד את הMDSF שלהם (זה בתשלום, ונמאס לי לחפור...) האם יש משהו חדש שהתפתח בכיוון הזה? האם החורף הזה נראה סימונים בצבעים בטיחותיים יותר? אם אין שום כלום, אני מתכוון לעשות הפגנה כדי שישנו את המצב הזה. רוכבים נפצעים ואולי גם נהרגים בגלל זה ואת הנתונים אפשר לקבל. רכבתי על כבישים בחו"ל ואין מה להשוות. כנראה מוסיפים חומר אברסיבי או שרפים אחרים כדי שזה לא יהיה כל כך חלק. אולי הפתרון יכול לבא מכך שפשוט יגרדו את הצבע מהאספלט? אני מניח שחלק מהעניין הוא שמיישמים צבע על צבע וזה מגדיל את האטימות של האבנים המחוספסות (?) בתודה - ליאור בונה החלילים

שלום ליאור שמחה שחזרת. אז, עכשיו אתה קורע הכבישים עם אופנוע. סע בזהירות!. למיטב ידיעתי יש תקנים לדרך הכנסת האספלט לצביעה וכן מהו סוג הצבע לשימוש. לא ניתן לצבוע בדרך אחרת עד שלא יהיה שינוי בתקן או בהנחיות משרד התחבורה. גם כאן מוסיפים חומרים לחספוס וכדי שיראו טוב יותר את הקווים בלילה. כל זמן שאין שינוי תקן והנחיות החברות חייבות ליצר לפי התקן, והרשויות לצבוע לפי ההנלחיות. אתה יכול לפנות לועדת התקינה בנושא במכון התקנים, לשר התחבורה, החברה הלאומית לדרכים, הועדה הבין משרדית של משרד התחבורה, וכמובן לארגן אופנוענים נוספים שיתמכו בך.

16/09/2015 | 04:16 | מאת: ליאור

תודה על קבלת הפנים, שתהיה שנה טובה לכולנו. אעשה משהו לטובה כאן במדינה כמו שעשיתי בעבר. לפעמים לא צריך להפגין אלא רק לדבר עם גורם נכון. אני מכיר את התקנים הנוכחיים היטב, קראתי כל מה שאפשר. אבל, הן מיושנים לפחות בנושא ההחלקה. אגב אני רוכב מאז ומתמיד, ללא תאונות, מעל 15 שנים. אני מדריך נהיגה בטיחותיתברכב ואופנוע חינם כחלק מהתנדבות. לוקח שנים של נסיון ותשומת לב להבין מה קורה בכלל. בתודה

ברור, שמחה שאתה חוזר, כל פעם עם נושא אחר, שונה ומעניין, ולומדת עוד קצת עליך. חשוב לשפר את בטיחות רוכבי האופנועים, ולא לשים להם סכנות מיותרות בדרך שאפשר לסלקן ולמנוע אותן. נקווה שתצליח ותקדם למניעת החלקות מיותרות ולבטיחות הנוהגים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות