מי ברז ופלואוריד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/09/2015 | 23:11 | מאת: מאור

שלום, איני יודע אם ההודעה מתאימה לפורום זה- אך אשמח אם תפנו אותי לפורום פעיל בנושא במקרה שלא, כי לא מצאתי אחד כזה ברשת. אני סטודנט בבאר שבע, גר בדירת שותפים. אני ושותפיי שותים מי ברז, ומשתמשים בפילטר של בריטה לסינונם. לפי מה שראיתי באתר של בריטה- הפילטרים שלהם לא מסננים פלואוריד, שהבנתי שהוא חומר שנוי במחלוקת בכל מה שקשור להימצאותו במי שתייה. האם כמות הפלואוריד במי הברז של באר שבע זניחה וניתן להישאר עם הפילטר הנוכחי ללא חשש לנזק בריאותי כלשהו, או שמא כדאי להשקיע בפילטר שמסוגל לסנן גם פלואוריד?

אתם לא שותים מי ברז אלא מים מסוננים. הדרך לשתות מי ברז, כהמלצת משרד הבריאות, היא לשים כוס תחת לזרם המים היוצאים מהברז למלא הכוס ולשתות. זו ההמלצה כי המים מתאימים לשתיה באופן זה טובים יותר מאשר לאחר סינון חלק מהרכיבים הנמצאים במים שהעדרם עלול להיות בעיתי. לגבי נוכחות הפלור, הדעות חלוקות אם בעיתי או לאו. הכמות לא זניחה, אם היתה זניחה לא היה דיון ציבורי בנושא. בהחלטת שר הבריאות הוחזר הפלור למים. החלטה שלכם מה אתם רוצים לעשות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות