טפלון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/09/2015 | 14:32 | מאת: טליה

שלום רב, יש לי טוסטר טפלון מהסוג הנצמד שהמכסה שהמכסה שלו נצמד לפרוסה מלמעלה ו"מועך" אותה. שמתי לב שחלק מהטפלון, בעיקר זה שעל חלקו התחתון של הטוסטר - כלומר שעליו מניחים את הפרוסות, התקלף. אנו עושים שימוש יומיומי בטוסטר. האם עלי להחליפו לאלתר או שזה לא עד כדי כך קריטי. ושאלה נוספת בעניין. יש לי סיר שעלה כמה מאות שקלים. אף הוא מטפלון. מיד אחרי השימוש הראשוני (אולי בעקבות ניקוי) שמתי לב שחלק מהטפלון נשרט, כנ"ל לגבי מחבת סטייקים שאף היא עלתה לא מעט. מה הדין לגביהם? תודה רבה.

טפלון הנו חומר עמיד. שריטות וקילוף אומר שאולי כן ידבק הטוסט לטוסטר יותר מאשר במצב שמשטח חלק ונקי. אם לא מפריע לך שנדבק וצריך לנקות קצת יותר אין צורך להחליף. כך גם לגבי הסיר, חבל ששרוט אך אין בעיה מעבר לזה.

10/09/2015 | 02:14 | מאת: טליה

ראשית תודה על תשובתך. אם כך מדוע כל כך מזהים מפני סירי טפלון שרוטים - אפילו המוכרת בחנות הזהירה אותי שאם זה נשרט לזרוק. האם יש חשש שמא החומר מתחת לטפלון יתקלף/יתפורר והוא מסוכן או שרק מדובר כאן ביצירת פאניקה מיותרת בציבור, או אולי אפילו מתוך מניע כלכלי? שוב תודה

ברוב המכריע של מוצרים המטרה היא עיסקית-כלכלית

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות