חומרים בתבלינים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/08/2015 | 10:32 | מאת: חסוי

שלום רציתי לדעת אם יש חומרים מסוכנים בתבלינים למשל עם אדם לוקח תבלין כורכום בכמות גבוהה

כל מאכל, תרופה, חומר יש בהם סיכונים אם מגזימים בכמות. גם לאכול כמות גדולה של גזר זה מסוכן, עד סכנת חיים. גם לשים הרבה מלח מהווה סיכון בריאותי משמעותי. הכמות משתנה מחומר לחומר. תבלינים, בנויים מתערובת של הרבה מאוד חומרים, גם תבלין טבעי ונקי, בכמות קטנה שמכניסים לאוכל לא אמורה להיות בעיה אם אין רגישות אישית או בעיה בריאותית, או לקיחה של תרופות. צריכה לא מבוקרת של תבלינים עלולה להוות בעיה, כתלות בתבלין. יש לבדוק כל תבלין לגופו. במקרה של כורכום, כדאי להתיעץ עם רופא לפני צריכה מוגברת מעבר לרמה של תבלין כי עלול להוות בעיה במצבי בריאות מסוימים בגלל רכיבים הנמצאים בתבלין.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות