גז ראדון בהריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/07/2015 | 14:28 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בהריון בשליש השני, ואמורה להתחיל לעבוד במקום חדש, והמשרד שלי ממוקם במקלט. שמו גלאי לבדיקה של גז ראדון, אבל הממצאים יהיו רק אחרי 3 חודשים. האם אני מסכנת את עצמי ואת העובר בכך שאהיה שם 8-9 שעות מדי יום, ללא חלון? דלת המקלט היא לא למשרדים ולא לחוץ. תודה רבה על התשובה.

30/07/2015 | 14:29 | מאת: מודאגת

מתקנת - דלת המקלט היא למשרדים ולא לחוץ.

ראדון נמצא באוויר בכל מקום, מאז ומעולם, גם בפארקים וגם בגינות ובכל בית ומבנה. לראדון מוגדר גבול אשר מתחתיו הסיכון לפגיעה נמוך ביותר. מעל גבול זה ההסתברות לפגיעה עולה, אך כמובן לא אומר שמי שינשום יפגע. ראדון לא יפגע בתינוק בשלב זה ולא משנה באיזה שלב של ההריון כי הראדון הוא גז, והחשיפה נשימתית והעובר לא נושם את אוויר הסביבה. החשיפה שלך ושל כל מי שנמצא במקום, בלי קשר אם את בהריון או לאו ההשפעה זהה בדיוק. עצם ביצוע בדיקה לא אומר שיש ראדון מעל המותר. וכן הבדיקה לוקחת 3-4 חודשים ואז עוד 1-2 חודשים לקבל התוצאות מהמעבדה. הגלאי עצמו לא מהווה בעיה. בהרבה מקומות עושים בדיקה אך זה לא אומר שהתוצאה תהיה חריגה. כמובן אם למקלט אין אוורור, ככה זה מקלטים, יש החלפות אוויר על ידי מערכת המיזוג אחרת לא יהיה לך אוויר לנשום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות