הדברת קרציות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/07/2015 | 14:58 | מאת: טו-מי

אנחנו צריכים להדביר קרציות בכמה מקומות בחצר שהם מקומות המרבץ של הכלבה שלנו. המדבירים משתמשים בפריטרואידים. קראתי תשובות קודמות שלך על החומרים האלה ונשארה לי שאלה אחת: המרבצים הנ"ל הם מתחת לעצי פרי מניבים עכשיו (תאנה וכרם). איך ריסוס בחומריפ כאלה ישפיע עליהם? אני מבינה שאפשר יהיה לאכל אותם אבל עדיין, האם זה מגיע אליהם. ועוד שאלה: לפני כמה שנים ראיתי שמטפלים במרבץ פרעושים בעזרת סיד וזה היה מאד אפקטיבי. האם סיד רלוואנטי לקרציות ואם כן האם צריך לדעת משהו נוסף בנושא? סביבה יבשה/רטובה, השפעה על עצי הפרי וכו'. תודה רבה

אין בעיה בהדברה עם פריטרואידים, הם לא נדיפים ונשארים על הקרקע, לא יעלו על הפירות. כמובן שכדאי גם לוודא שלכלבה יש קולר נגד קרציות, רק הדברה סביבתית לא מספיקה. טיפול בסיד הדעות חלוקות, אם עזר כנראה עשיתם הטיפול לפני שהביצים בקעו וטפלתם בכל האוכלוסיה, אם הסיד מגיע בשלב שכבר חלק בקעו, הוא לא אפקטיבי וגם פוגע ביעילות של הדברת פריטרואידים ומנטרל את פעילות החומר בקולר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות