ריח עץ וצבע מרהיטים חדשים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/07/2015 | 03:49 | מאת: הדס

שלום וברכה! לאחר בירור מעמיק החלטתי לרכוש ארונות בגדים העשויים מעץ מלא אורן ולביד מחברה המתגאה בכך שהיא עומדת בכל התקנים של שחרור פורמלדהיד מהדבקים של העץ וצבע עץ שהוא "בריא" ומתאים לחדרי ילדים ותינוקות. אבל....שבוע! אחרי שקיבלנו את הארונות הצבועים נודף מהם עדיין ריח חזק של צבע. אני מאוררת היטב את החדרים. אך ללא הועיל. הצבע על הארונות יושם בהתזה ולא בתנור. האם תוכלי להסביר למה? האם אחרי שיפוג הריח יהיה בטוח לישון לידם? תודה רבה.

10/07/2015 | 03:52 | מאת: הדס

כוונתי מאיזו סיבה ריח הצבע כה חזק והאם בצביעה בתנור יש פחות ריח.

בודאי שיהיה ריח. אין נסים. משתמשים בחומרים אז יש ריח. רק, כפי שכבר אמרתי בהרבה תשובות קודמות, ריח לא מדד לכמות חומר לא האם חומר מסוכן או לא. ריח צבע עץ מתקבל כאשר משתמשים בצבע ליצור גוון רצוי של העץ. אין להמנע מזה, ולא משנה עם צביעה בהתזה או בתנור, אלא אם היית קונה צבע טבעי בלי לצבוע אותו בכלל. יש להניח שתוך מספר שבועות הריח יעלם. אין מה לעשות מעבר לזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות