גג אסבסט שבור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/06/2015 | 08:30 | מאת: עירית 95

שלום ורד. בהנחה שמדובר על גג אסבסט ששבור עוד מלפני שנים, האם עדין יכולים להשתחרר ממנו סיבים ולסכן. כיון שיש כאלו הטוענים שרק בפעולות יזומות של קידוח ושבירה באותו זמן מסוכן להיות נוכח במקום. תודה

אז, את היא הצודקת לגמרי. הסיכון בקידוח ובשבירה מאוד גבוה בגלל המידיות שבחשיפה לסיבים. ופעולה זו אסורה בכל איסור. כאשר האסבסט שבור ואזור השבר לא מטופל על ידי צביעה מתאימה עם חומרים אקריליים האזור ממשיך להשחק עם הרוח והשמש ולפזר סיבים לסביבה. בכמות קטנה יותר, אך ממשיך.

05/07/2015 | 00:31 | מאת: עירית 95

שלום ורד. עד לאיזה מרחק סיבי אסבסט מגג אסבסט שבור יכולים בעצם להגיע כאשר הם מתעופפים באויר. כיון שאם הם יכולים להגיע למרחקים ארוכים אז בעצם כל אוכלוסית ישראל צפויה לחלות בסרטן והרי זה לא מה שיקרה. לכן באמת רציתי לדעת מאיזה מרחק ממקום האסבסט כבר לא מסוכן לשהות. אני הבנתי שיש מדידות וחישובים אבל בכל זאת ארצה תשובה ממך לגבי מרחק תודה

הלואי שזה היה כזה פשוט, אין מספר מדויק וחד משמעי. בגלל שהדבר מורכב מאוד, ומאחר שיש סכנה של זיהום סביבה גדול, רק אנשים בעלי אישור מיוחד מהמשרד להגנת הסביבה יכולים לפנות אסבסט ולטפל בהטמנה שלו, ולא כל שיפוצניק וקבלן שאומרים "אל תדאג, יהיה בסדר". מרחק תנועה של סיבי אסבסט תלוי בהרבה מאוד משתנים שיכולים להשתנות אפילו מבית לבית. כך שממש לא ניתן לתת תשובה מעבר למספר מטרים עד מספר מאות מטרים. ולגבי סכנת תחלואה, היא קיימת בכל מקום ולא רק מאסבסט.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות