שאלת בטיחות לייזר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/06/2015 | 23:37 | מאת: ערן

שלום רב. ברכב מאזדה משתמשים בלייזר שמשוגר לעבר אזרחים. כיצד תקנות הבטיחות מאפשרות זאת? את המערכת הנ"ל ניתן לראות בקטע הבא: https://www.youtube.com/watch?v=RuU9uaAvVQI ניתן לראות את מיקום הלייזר בדקה ה- 2:20 (הלייזר משוגר מהזכוכית לעבר הציבור). כיצד ניתן אישור ללייזר להיות משוגר לעבר עוברי אורח? אודה מאוד לתשובה.

וידאו מעניין בהסתכלות בטיחותית למניעת תאונות, הלואי ויהיה התקן כזה בעוד מכוניות. וראיתי את הוידאו וממש צריך להקשיב בתשומת לב עד הסוף כדי לשמוע את הקריין אומר לייזר. אפתח ואומר שאין שום סיכון לך ולציבור מהלייזר המופעל בהתקן הזה. לייזרים מתחלקים לקבוצות לפי העוצמה, אורכי הגל והסיכון. רוב הלייזרים הנמצאים בשימוש פתוח כמו זה הם ברמה 1 - נמוך ביותר ללא שום סיכון לעיניים של אנשים ובעלי חיים. לא מדובר בעוצמות הנדרשות למשל בניתוחים או במתקנים צבאיים. העוצמה המדוברת כאן דומה לעוצמה בפוינטר לייזר. אין צורך בלייזר בעוצמה גבוהה מאחר כאשר מדובר בקרן שצריכה לעבור מרחק קטן מאוד לזיהוי המכונית הנוסעת לפניה ולא לבצע פעולות הדורשות עוצמה. הלייזר הזה בעוצמה נמוכה משמעותית אפילו מהלייזר המשטרתי לקביעה של מהירות נסיעה של מכוניות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות