האם חומצה היא חומר חיטוי?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/06/2015 | 14:52 | מאת: ניסים

שמתי לב שבשירותים ציבוריים משתמשים לניקיון האסלות בחומצה ולא באקונומיקה . האם זה מחטא כמו אקונומיקה והאם בכלל נחשב לחומר חיטוי?

חומצה היא גם חומר חיטוי, אך דרך הפעולה שונה ומקיפה יותר. אקונומיקה מפריעה לזיהום המיקרוביאלי להתרבות על ידי פגיעה בחלבון התא. החומצה מפריעה לזיהום להתרבות על ידי סביבה חומצית מאוד שלא מאפשרת לו להתרבות בנוסף על הפגיעה בחלבון התא. יתרון נוסף לחומצה הוא שמסירה אבנית ודברים אחרים שנדבקים לאסלה המהווים מקום להתרבות זיהומים. ועוד משהו...הריח של החומצה פחות מכביד מריח אקונומיקה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות