שאיפת אדי חומצה אצטית מרוכזת

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/06/2015 | 15:06 | מאת: רחלי

שלום ד"ר קויפמן, שמי רחלי, בעת עבודתי במעבדה כימית, באופן שגוי הוצאתי את החומצה האצטית המרוכזת מחוץ למנדף. מה שקרה הוא שיום אחרי במשך יום שלם היו לי הקאות ושלשולים וחולשה בימים שאחרי. רציתי לשאול מה הסיכונים הנוספים שיכולים להיות לי? אלו בדיקות חוץ מבדיקות דם אני צריכה לעבור כדי לוודא שלא פגעתי באיזשהי מערכת בגוף? עוד דבר, רציתי לברר אם זה נחשב כתאונת עבודה כיוון שמצד אחד ההשפעות היו 24 שעות אחרי אך מצד שני הייתי חולה לכל דבר עקב חומר שהשתמשתי בעבודה. מודה לך מאוד, רחלי

אין קשר בין הסמפטומים שאת מתארת לבין חשיפה מקרית או לא מקרית לאדים של חומצה אצטית מרוכזת. כנראה היה לך וירוס או זיהום אחר. וכעובדת מעבדה את אמורה לדעת את הדברים האלה.

23/06/2015 | 10:29 | מאת: רחלי

קצת מפתיעה אותי תגובתך, עובדת נוספת שהייתה קרובה למנדף סבלה מהקאות ושאר העובדים לא. כך שבוודאות לא מדובר בוירום מה שגם למעלה מ 10 שנים לא הקאתי. פניתי אלייך עקב היותך ממונה בטיחות ורציתי לדעת כללי בטיחות לאחר אירוע של חשיפת אדים ואם את יודעת על בדיקות שצריך לעבור. שוב מודה לך, רחלי

מה לעשות שאני לא נותנת את התשובות שמצפים אלא את התשובות המקצועיות. אין שום דיווח בספרות המקצועית ומניסיוני האישי של עשרות שנים בעבודה עם חומרים מסוכנים כולל חומצה אצטית מרוכזת הסימפטומים שדיווחת אינם מלמדים על תגובה לחומר. אולי היו חומרים נוספים ואולי אכלתם משהו לא תקין או וירוס. בכוח לא נגיד שהיתה חשיפה ופגיעה. ואפילו נגיד לרגע שנשמתם החומר חשיפה מזדמנת וחד-פעמית לחומר ברמת סיכון נמוכה אין שום בדיקה שאפשר לבצע כיאין שום פגיעה שניתן לחפש כי לא אמורה להיות פגיעה מהסוג שתארת.

23/06/2015 | 13:02 | מאת: רחלי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות