אקונומיקה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/06/2015 | 19:02 | מאת: אורן

שלום שוב, הרגע דיברתי עם האחראי על הנושא במשרד שלנו. מסתבר שהמנקה שטפה את כל המשרדים כולל את שלי כבר לפני 3 ימים , דהיינו ביום חמישי. כלומר כמעט שבוע לאחר שבוצעה ההדברה, היא אבל תמיד מערבבת מים עם אקונומיקה וזאת למורת רוחי כי אני מאוד סובל מהאדים של האקונומיקה. בכל אופן היא קיבלה הוראה מגבוה לנקות את המשרדים. ייתכן שהממונים עליה לא חשבו על בעייתיות בנושא זה. השאלה היא אבל האם כיום כ 3 ימים לאחר ששטפה את כל המשרדים במיים עם אקונומיקה האם נשקפת סכנה כלשהיא?

לשטוף ללא הצורך עם אקונומיקה משחרר כלור לאוויר שהוא רעל חונק וקורוזיבי. כל שבוע יש עשרות נפגעים בארץ מכלור המשתחרר מחומרי ניקוי. אך, אף אחד לא טורח לקרוא ההנחיות בתווית. משתמשים לכל דבר באקונומיקה כפתרון לכל תהליך ניקוי. מ ס ו כ ן! כלור מסוכן פי 10-10000 יותר מטיפת חומר ההדברה ששמו לכם בחדרים. כלור יכול לפגוע בריאותית עד מוות. ועכשיו שוב אתה שואל לגבי הסיכון שלא קיים לגבך מחומר הדברה ברמת סיכון אפסית לך. הסיכון הוא הכלור שמשתחרר, ואם תהיה תגובה עם תוצרי פרוק חומר ההדברה ישתחרר כלור שיכול לפגוע בעובדת הנקיון, היא תנשום ותפגע. אך מי חושב עליה. עד שאתה חוזר לחדר מערכת מיזוג האוויר לוקחת את הכלור ולך אין סיכון יותר. ריח האקונומיקה הוא לא כלור.

08/06/2015 | 19:58 | מאת: אורן

תודה רבה!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות