עץ בציפוי מלמין

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/05/2015 | 11:35 | מאת: קרן

שלום, האם רהיט מעץ עם ציפוי מלמין בטוח לילדים? מהו החומר שאינו מומלץ ברהיטים ?

הסיכון לילדים ולמבוגרים זהה. בתהליך יצור רהיטים שאינם מעץ מלא משתמשים בדבקים ובתוספים המשחררים עם הזמן חומרים שיש בהם סיכון נשימתי,, לדוגמא פורמאלדהיד. כמובן לא כל אחד יפגע. אך מאחר שיש זיהום אוויר מסוכן, זה תורם. לנגרים מותר להשתמש בחומרים האלה. ההנחיות הן לאוורר החדרים, כמה שניתן. אי אוורר גורם להצטברות חומר ונשימתו, אוורר מוציא החומר החוצה. רהיבטים ברמת הסיכון הנמוכה הם רהיטים מעץ מלא ולא מלמין ואחרים.

30/05/2015 | 10:53 | מאת: קרן

כלומר בכל מקרה בעץ בציפוי מלמין הדבקים והתוספים משחררים את החומרים הבעיתיים? גם אם לחברה יש תו תקן? תודה:-)

אין קשר בין תו תקן למוצר או אישור פעילות לחברה לכך שנעשה שימוש בדבק זה או אחר. המוצר הסופי צריך לעמוד בדרישות מסוימות, חוזק לדוגמא ואם עומד מתאים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות