חלודה במיחם?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/05/2015 | 18:22 | מאת: נעמי

שלום רכשתי מיחם מים עם תו תקן ישראלי, אבל בבית שמתי לב שבתוך המיחם לאורך הפס של הריתוך מלמטה למעלה-מהבסיס כלפי מעלה, של הנירוסטה, יש נקודות קטנות בגודל ראש סיכה, בצבע עינברי,(על הפס היכן שריתחו את החיבור הפנימי של המיחם)האם זו חלודה? אבל המיחם חדש, ואם לא מזה הנקודות בצבע חלודה לאורך הפס המרותך ? הרבה תודה

17/05/2015 | 19:22 | מאת: נעמי

ואם כבר חלודה... אם אנחנו שותים מקומקום או ממיחם שיש בו פה ושם נקודות כחשודות כחלודה (כמו במיחם אצלי בעבודה) האם זה מסוכן לבריאותנו? תודה רבה

ואם הנקודות הן כן חלודה, אין בעיה במים שיש בהם מעט חלודה. זה תוסף ברזל לגוף.

דרישה קצת בעיתית להגיב על משהו שלא ניתן לראות בעיניים. אם את חושבת שזה חלודה, והמיחם חדש, תגשי לחנות ותבררי. אם חלודה תחליפי, למה לקנות חדש חלוד. אפשרות נוספת שאלה נקודות ריתוך שציפו אותן באפוקסי למניעה של חלודה והאפוקסי יכול להיות בצבע כתום-צהוב.

17/05/2015 | 23:31 | מאת: נעמי

תודה על התשובה ורק עוד 'דאגה'- האם החומר האפוקסי לא מסוכן שהוא בתוך גוף המיחם ונמצא במים הרותחים שאנו שותים? תודה מראש

כפי שעניתי, לא ראיתי המיחם ולא יודעת אם מה יש/אין במיחם. אם זה אפוקסי אין בעיה.

19/05/2015 | 11:54 | מאת: ליאור

אבל אם זה חלודה זה יגיב לחומצה, אבל לא יגיב עם איפוקסי, ואז תוכל לבדוק זאת בנקל?

כמובן שאתה צודק בבדיקה שמוצעת. אך, מדובר באנשים מהשורה שלא מכירים חומרים ואת דרך העבודה איתם, ובדיקה כזו עלולה לפגוע בהם. אישית, מאחר שמדובר במיחם חדש, הייתי חוזרת לחנות ובודקת, ואז היה מידע יותר מדוייק. מאחר שהחומר ממנו עשוי המיחם הוא כנראה נרוסטה, אז חלודה פחות סביר ויותר סביר האפוקסי.

20/05/2015 | 03:50 | מאת: ליאור

שלא ענית כן. שמח שהתקדמתי בהבנה :-)

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות