פרקט PVC

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/05/2015 | 12:18 | מאת: יואב

שלום ד"ר קויפמן, לפני כשלושה חודשים עברתי לדירה בתל אביב שבה יש פרקט PVC. בעלת הדירה טוענת שהפרקט הונח לפני כשלוש/ארבע שנים, יש לציין שמצבו ניראה יחסית טוב ואין בו סדקים או התפוררות משמעותית. הבנתי כי ייתכן ופרקט מסוג זה מסרטן, האם נכון? אנחנו די בלחץ כרגע שאנו נושמים גזים רעילים. כמו כן, אין ניתן לבדוק אם הפרקט בעייתי? הזמנת איש מקצוע? לתשובתך אודה

םרקט PVC לא מוגדר כרעיל. כמו כל חומר עם הזמן יש לו פירוק מסויים המשחרר חומר בכמות קטנטנה. בכמות כזו אין בעיה והחומר מוגדר בטוח לשימוש. במקרה של שריפה PVC משחרר חומרים רעילים ביותר ומהווה בעיה. נראה לי שלא זה מה שמדאיג אתכם. לשם הבהירות, גם כל רהיטי העץ שאיננו מלא משחררים חומרים לאוויר, גם הוילונות והשטיחים וכל רכיב בבית. אז, בעיה ממשית אין. כדי להיות יותר זהירים לוודא אוורור הבית כמה שניתן, עוזר לכל החומרים שנפלטים שחלקם מסוכנים ביותר. פרקט הוא פרקט - או שהוא PVC או שהוא לא מחומרים פלסטיים. אם היה דמוי עץ בעל הבית היה יודע, כי עולה הרבה יותר מפרקט רגיל. אין מה למדוד. אין אפשרות למדוד הכמויות כל כך קטנות. כל איש מקצוע ישמח לקחת הכסף שלך ולהגיד שאין מה לדאוג.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות