איכות המים במבנה ישן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/05/2015 | 04:04 | מאת: ליאור

שלום רב :) ידוע לי שאיכות המים בישראל טובה וראויה לשתיה. השאלה שלי היא, האם מתקיים פקטור נוסף, כשאשר המים מגיעים מן המוליך אל צנרת הבניין הישנה (מתכת. מניח שבפלסטיק אין בעיה מכיוון שלא משתחררים חומרים במים קרים מפי וי סי) - האם יכול להיות שינוי לרעה באיכות המים מבחינה בריאותית? (למרות שקצת ברזל לגוף לא יזיק מדי פעם) ואם יש דרך לבדוק זאת? (יש ברשותי ציוד מעבדה מטעם עבודתי השניה שקשורה להנדסת חומרים ופלסטיקה) תודה רבה ליאור בונה החלילים

שלום ליאור, מזמן לא שוחחנו. נחמד לשמוע ממך שוב. החלק של צנרת המים מחיבור העיריה לתוך המבנה ולדירות הוא באחריות בעלי הדירות, בעלי הבית. בהיבט של זיהום ביולוגי, המים המגיעים בדוקים על ידי העיריה, ובצנרת יש זרימה של מים, כך שלא סביר שיהיה זיהום ביולוגי בקו מים זה. אם הצנרת מתכת, ברזל או חומר אחר, בארץ הצנרת עשויה מחומרים המותרים לבני אדם, כמו שאמרת, ברזל לדוגמא, אז מקבלים תוסף ברזל. עם השנים נוצרת שכבת אבנית גם בצנרת. כך, שמה שמגיע יכול להיות מועשר במעט סידן. השכבה הזאת לפעמים נשברת ואו סותמת הצינור או לכמה ימים יש תוסף מתכתי. בעיקרון, לא בעיה. למדוד, כמובן אפשר. אך לא ממש צריך כמו שנאמר, מה שחשוב שהמים המגיעים איכותיים. אפשר להזמין דיגום מים בבית על ידי מעבדה מוסמכת. יעלה לך כמה מאות שקלים (תלוי במספר הדברים שתרצה לבדוק במים) ותדע מה יש בהם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות