גג אסבסט שבור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/05/2015 | 11:09 | מאת: עירית 95

מקום עבודתי נמצא כ200 מטרים מגג אסבסט שבור, האם יש סכנה בריאותית ממרחק זה תודה אשמח אם תשיבי לי

גג אסבסט שבור איננו מצב טוב. בהנחה שזה אמנם אסבסט, יש לבדוק אם הוא מטופל כראוי. יכול להיות שהשבר צבוע בצבע דבק ואז אין בכלל בעיה. דבר שני שיש לבדוק הוא את כיווני הרוח - אם לכיוון שלך, אז תמיד יש חשש כאשר מדובר באסבסט. דבר שלישי האם החלונות פתוחים או סגורים (מזגן) אם סגורים אין בעיה, אם פתוחים, לםי דבר שני. כל כמובן בלי לראות את המקום ובלי שיהיו לי נתונים מדוייקים.

11/05/2015 | 17:27 | מאת: עירית 95

שלום ורד . האם בעצם אין לך תשובה ספציפית לגבי מה המרחק הבטוח ממקום האסבסט השבור? האם מאתיים מטרים הם לא מספיקים ליציאה מכלל סכנה ? ותודה לך מאד

11/05/2015 | 17:38 | מאת: עירית 95

האם חלקיקי האסבסט המיקרוסקופים יכולים לנוע למרחקים ארוכים כי אם כך כל האוכלוסיה חשופה לסכנה

כן, אין בזה חדש. כאשר יש אסבסט כל הסביבה חשופה ובהתאמה הנחיות המשרד להגנת הסביבה בנושא.

22/06/2015 | 09:12 | מאת: דורון גולדנצויג- סוקר אסבסט

בהתאם לחוק כל בעל חצרים שברשותו גג אסבסט בשטח ציבורי חייב להחזיקו במצב תקין. אזרח החושש ממפגע אסבסט יכול לפנות למשרד להגנת הסביבה ולהתלונן על המפגע. המשרד ישלח נציג/סוקר שיבדוק את מצב האסבסט ובמקרה הצורך אף יאתר את הבעלים. בכל מקרה שעולה הצורך בבדיקת אסבסט ניתן לפנות לסוקר אסבסט לפי הרשימה מהאתר של המשרד להגנת הסביבה.יש לבקש את תוצאות הסקר בכתב כולל המלצות הנכונות לגבי המשך תחזוקת האסבסט על מנת לא לגרום להוצאות מיותרות ללקוח.

23/08/2015 | 08:56 | מאת: עודד

הרי ברור שזה מפגע בריאותי וסביבתי, מדוע צריך לבדוק?

23/08/2015 | 23:10 | מאת: דורון גולדנצויג- סוקר אסבסט

יש לבדוק את הגג ע"מ לקבוע האם חייבים לפרקו או שניתן לטפל בו בעלויות מינימליות . אין צורך להחליפו אם כמו השברים קטנה מ 30% מהיקפו. ושוב, אף אחד לא מעוניין לזרוק כסף אם אינו חייב לפי החוק. רק סוקר אסבסט אובייקטיבי ייתן חוות דעת בכתב בנושא.

עניתי לשאלתך הזו כבר בתשובה הראשונה. בלי מידע מלא, מדידות ונוכחות במקום לא ניתן לענות יותר מדויק. המרחק ורמת הסיכון משתנים ממקום למקום. כל תשובה אחרת תהיה בלתי אחראית.

11/05/2015 | 20:51 | מאת: עירית 95

05/02/2024 | 23:51 | מאת: עומרי

לא הבנתי את העניין של 30% מהיקפו . אני לא ישאל בתרגיל באחוזים אבל ישאל כך: אם לקחתי שליש מגג של 10 מטר שבור שזה לדוגמא 3וחצי מ"ר רק אז צריך לפרק את הגג אז לדוגמא בגג 100 מ"ר יהיה 20 מטר שבור לא יהיה צריך לפרק .כמו השבר היא יותר גדולה ומסכנת ולא חייב לפרק

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות