מספר שאלות על רעילות האלומיניום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/04/2015 | 00:01 | מאת: יפעת

1. כיצד ניתן לדעת אם הסירים שיש לי בארון הם מאלומיניום או לא, חיפשתי כיתוב כלשהו על הסירים שיצביע מאיזה חומרים הם עשויים ולא מצאתי. 2. האם הכנת קפה מקפסולות שעשויות מאלומיניום גורם לכך שייתכן ואלומיניום ייספג בקפה ובגוף? 3. פירקתי קפסולות קפה משומשות מאלומיניום לשם פעילות מיחזור ויצירה עם ילדים, האם מגע עם הקפסולות המשומשות בפעילות ובשימוש במוצרים הממוחזרים עשוי להיות מסוכן לילדים מבחינת רעילות האלומיניום או שהרעילות היא רק בעת החימום? 4. האם בטוח או מסוכן לפזר את הקפה הטחון שהוצאתי מתוך קפסולות האלומיניום המשומשות לאדמה בה אני מגדלת נבטים/ירקות/עשבי תיבול אשר משמשים למאכל?

1. מסתכלים על הסיר ויודעים. אם את לא יודעת לזהות כדאי לשאול בן/בת משפחה מבוגרים יותר שבמבט אחד על הסיר יגידו לך אם אלומיניום או לאו. 2. כאשר המגע עם האלומיניום הנו ללא חימום (טמפרטורת החדר), והחומר במגע הוא מוצק ולא נוזל אין בעיה של מעבר אלומיניום לקפה. בכל מקרה הקפסולות של הקפה יש להם ציפוי פנימי המונע מגע ישיר בין הקפה לאלומיניום. 3. כמו שנאמר קודם יש ציפוי על הקפסולות ואין מגע ישיר עם האלומיניום. כללית, אם הידיים כן באות במגע עם אלומיניום, הן מעט משחירות. אם אוכלים ללא שטיפת ידיים האלומיניום כן יכול לחדור לגוף. אז, להקפיד על רחיצת ידיים. 4. אין קשר בין בטיחות והשאלה. למה לשים קפה על צמחים? למה לא לשים באשפה? בכל מקרה לתשובה מלאה בנושא תשאלי בפורום המתמחה בגננות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות