ריח חזק מריהוט MDF והריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/04/2015 | 08:34 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בהריון חודש שמיני לפני שובעים קניתי שידה לחדר התינוק, השידה אמורה להיות עשויה מחומר MDF. החברה ממנה קניתי טוענת כי זה עומד בתקן הישראלי. השידה מדיפה ריח חזק ועדיין מדיפה אותו ריח וזאת למרות שהוצאתי המיגרות וכל יום פותחת חלונות לאוורור במשך שבועיים. האם מדובר בפורמאלדהיד??? אני נחשפת מספר שעות לריח זה מאחר והשידה בחדר השינה שלי. שמתי לב שאני יותר עצבנית כשמירחה ריח זה מה עליי לעשות? האם זה מזיק לי או לעבור? איזה השפעות יש לזה על העובר? בנוסף בהתחלה שמתי בגדי התינוק בתוך השידה למשך שלושה ימים במחשבה "שאין מה לעשות", האם מספיק לאוור הבגדים או עליי לכבסם מחדש? עד כמה ריח זה מסוכן? וכמה זמן צריך להיעלמות הריח? זאתלא פעם ראשונה שאני קונה ריהוט עשוי MDF אבל פעם ראשונה שזה מריח כל כך חזק ולאורךכל כך הרבה זמן. בנוסף התחתית של המגירות עשויה ככל הנראה לא בצורה טובה בכך שיש אבק מהעץ מתפורר.. האם זה סיבה לדאגה מבחינה בריאותית? תודה

זה אחד מהחסרונות של ריהוט MDF. הדבקים והלקות משחררות ריח על פני תקופת זמן. הריח החזק לא מעיד על ריכוז גבוה או מסוכן. אפשר להשאיר את המגרות פתוחות, אולי להוציא למרפסת למספר ימים לאוורור, מהיר יותר. אם המגרות כבר מתפוררות...אולי כדאי לקנות משהו מאיכות טובה יותר. הפרורים, לטאטא ולאשפה.

19/04/2015 | 08:47 | מאת: מודאגת

תודה ד"ר על המענה המהיר 1. אז בעצם הריח לא מעיד על נוכחות הפורמלין ? 2. האם אני צריכה לכבס מחדש את כל הבגדים שאחסנתי במגירות או מספיק לאוורר (בגדי תינוק) ? 3. האם הפירורים לא משחררים עוד דבק ועוד פורמלין ? תודה רבה

נדייק לצורך התשובה. פורמלין הוא תמיסה מימית של גז פורמאלדהיד. לך אין פורמלין אלא כתוצאה מפירוק של הדבק משתחרר פורמאלדהיד שהוא גז עם ריח מאוד לא נעים, שאורור טוב של החדר/הבית יוציא אותו החוצה ולא תנשמו אותו. עם הזמן כל דבק נגרים משחרר את החומר בכמות קטנה. ושוב לאוורר! חלק נוסף בריח שאת מרגישה בעיקר עכשיו הוא המסס של הדבק, סוגים שונים של טינר, טרפנטין וחומרים דומים (לא יודעת ספציפית במה השתמש הנגר שלך). חומרים אלה לכודים בדבק ובעץ והרוב משתחרר בהתחלה די מהר ואח"כ השאריות הקטנות עם הזמן לאט לאט. הריחות לא נעימים ואפילו עלולים לעשות כאב ראש, לכן חשוב ביותר לאוורר היטב. זה שהחומר מתפורר מראה על עבודה לא הכי טובה. להיפך אם מתפורר לא שמו מספיק דבק. לגבי הבגדים, מאחר שמדובר בריח לא נעים ובתינוק כדאי לאוורר לא כי בעיה, אלא כי אולי התינוק רגיש אז שיהיה לו נעים. אם לאחר האורור של הבגדים יש להם עדין ריח לכבס.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות