גג אסבסט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/04/2015 | 09:44 | מאת: שרונה

שלום רב, מאיזה סוג אסבסט עשוי גג שעשוי מלוחות קנלטות ? זהו אסבסט צמנט ? אפשר להניח שמאסבסט לבן ? האם שהות תחת מבנה שבנוי מגג כזה למשך כמה שעות בשבוע (4-7) למשך שנתיים בעייתית ?

בדרך כלל לוחות קנלטות הן מאסבסט צמנט. לא מניחים שום הנחות כאשר מדובר באסבסט. אם לא בטוחים בודקים בפועל על ידי אנשי מקצוע ובמעבדות מיוחדות. מוצרי אסבסט-צמנט מותרים לשימוש והם אינם מהווים סכנה לבריאות כל עוד מתנהגים לפי הכלל המוגדר על ידי המשרד להגנת הסביבה בהתיחס לאסבסט צמנט: אם החלקים שעשויים מאסבסט צמנט במצב תקין ולא מתפורר ואין מבצעים בהם עבודות ניסור, קידוח, ליטוש וכל עבודה הגורמת להתפוררות החומר ולפיזורו באוויר של סיבים מסוכנים.

07/04/2015 | 12:21 | מאת: שרונה

תודה על התשובה. ציינת שבדרך כלל קנטלות עשויות מאסבסט צמנט. מאיזה סוג אסבסט אחר הוא יכול להיות ? האם יתכן שהגג (שחשוף החוצה, לפגעי מזג אויר), עשוי מאסבסט פריך ?

בארץ אסבסט צמנט, אך, מאחר שאין לפנינו המסמכים אי אפשר להגיד באופן חד משמעי מהו סוג האסבסט. אם כפי שאמרת החומר הוא אסבסט קנלטות, מוגדר כאסבסט צמנט ולא אסבסט פריך. אין אישור בארץ להשתמש בסוג אחר של אסבסט לבניה. בעל המבנה אחראי לוודא שהגג תקין (בדיקה תקופתית כנדרש בחוק) ולא מתפורר בשום צורה.

22/06/2015 | 08:27 | מאת: דורון גולדנצויג- סוקר אסבסט

22/06/2015 | 08:40 | מאת: דורון- סוקר אסבסט

באם קיים חשש לגבי גג אסבסט ניתן לפנות לסוקר אסבסט מאושר ע"י המשרד להגנת הסביבה (רשימת סוקרים קיים האתר של המשרד). זהו בדיוק תפקידו של הסוקר עפ"י החוק לבדוק במקצועיות את מצב האסבסט להמליץ על שיטת התחזוקה הטובה ביותר ולהכין דו"ח חתום בכתב.מאחר וגם לפי החוק לא צריך לפרק אסבסט רצוי לפנות לסוקר אוביאקטיבי שיתן חוות דעת הטובה והזולה ביותר ללקוח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות