חדר הסקות המופעלות בגז

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/03/2015 | 06:16 | מאת: יוני

שלום, חדר השינה שלי יושב בדיוק מעל חדר ההסקות של הבניין רב הדירות שלי, ובאחרונה עברו לשימוש במערכת שמופעלת בגז טבעי לצורך חימום המים לבניין ולהסקנה. השאלה אם יש סכנה שגזים רעילים 'יחלחלו' איכשהו לתוך חדר השינה שלי ויפגע בבריאותי?

קודם כל מעולה שעברו לגז, השריפה שלו נקיה יותר מאשר הסולר לגווניו, כך שיש שיפור גדול מבחינת גזים שאולי ישתחררו ואולי יצליחו לטפס לדירה. גז חימום/בישול כבדים מהאוויר כך שבדרך כלל לא צריך להגיע גז לדירה שלך שהיא מעל הדר ההסקה. כמובן שכל זה כאשר התפעול תקין ואין תקלות. במקרה של דליפה עשוי להגיע גז, אז זה דומה לדליפה שעלולה להיות לך מהכיריים גם בבית. לצורך זהירות אפשר להתקין גלאי גז בישול בבית, שיצפצף במקרה של דליפה. עולה 200-500 ש"ח, וכמובן לאוורר הבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות