עובש בפירות הדר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/02/2015 | 18:33 | מאת: תמי

האם אפשר לאכול פירות הדר שסיב קליפתם התפתח עובש יורק. האם מותרלאכול עגבניות שהיו צמודות פירות ואף הן כוסו בעובש ירוק. עובש זה יורד לאחר שהפרי/ירק נשטף במים האם לאחר שטיפה קלה אפשר לאכול או שעדיף להימנע? תודה

17/02/2015 | 21:25 | מאת: תמי

לגבי העגבניות: את העגבניות אכלנו - מקווה שלא הסבנו נזק לעצמנו?

אם שטפתם, והטעם היה תקין, אין שום בעיה. עובש פירות הדר שונה מעובש עגבניות, אז העובש כאבקה על פני השטח של הקליפה ולא חודר.

עובש בפרי אומר שהוא כבר סיים את חייו ומקומו באשפה, כמו כל פרי רקוב ומקולקל. אם העובש מועט ולא חדר את הקליפה, אפשר לקלף ולאכול, אם טעים. קליפת העגבניה שונה מקליפה של תפוז, אז, אפשר לשטוף ולאכול.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות