מזון עם חומץ בכלי נירוסטה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/02/2015 | 12:52 | מאת: רון

האם יש בעיה עם אחסון מזון עם חומצות מאכל, חומץ וכו' (למשל סלט עם חומץ, או זיתים או מלפפון חמוץ) בכלי נירוסטה או להשאיר בכלי עם מזון כזה סכו"ם ?

אין בעיה מיוחדת לשים סלט או דברי מאכל אחרים עם חומץ או לימון (חומצת לימון) או משקאות קלים בכלים מנרוסטה. גם סכו"ם לא בעיה בתנאי שהוא לא סכו"ם כסף או ציפוי כסף שאז הסכו"ם עלול להפגע.

12/02/2015 | 17:38 | מאת: רון

והאם כאשר סכו"ם מכסף נפגע כשהוא בתוך סלט עם חומץ אז משתחרר חומר מזיק למאכל?

שאלה שהתשובה עליה מעט לא צפויה. אין סכנה בכך שהכסף ישתחרר לתוך הסלט/האוכל ותאכל אותו. מתועדת בספרות המקצועית תופעה שבה יש אנשים מועטים שהעור שלהם מקבל גוון כסף מבריק כתוצאה מחשיפה לכמות גדולה של כסף. למשל, מי שמקבל כמות גדולה בתרופה. כסף מהווה לפעמים רכיב בתרופות. היום הרופאים מודעים לזה, והתופעה כבר לא מתרחשת. אך, לא בכמויות האפסיות שיתחררו לסלט. מעבר לזה אין בעיה בריאותית בכסף.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות