מזרון עם ריח של דבק מגע

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/02/2015 | 12:44 | מאת: מיכל

שלום רב, קנינו מזרון לטקס חדש לילדה שלנו, והוא הגיע עם ריח של דבק מגע. דיברתי עם היצרן והוא אומר שהריח נובע מדבק מגע מהיר שבו משתמשים בתהליך הייצור להצמדת הבד למזרון, ושתוך יומיים הריח יתנדף ואין שום סכנה. האם באמת אין בעיה להשתמש במזרון שיש בו דבק מגע? האם לא יפלוט חומרים רעילים לאורך זמן? תודה, מיכל

נשמע לא כל כך מוצלח. בכל מקרה תשימו המזרון לאוורור ליומיים-שלשה. אם הריח יעלם, תשתמשו. אם לאו יש לשקול להחזיר לחנות ולחפש מזרון אחר. דבק מגע, בניגוד לדבק עץ לאחר שהוא גמר את הפעולה שלו של ההדבקה, לוקח זמן מה, הוא לא משחרר חומרים מסוכנים לאורך זמן.

10/02/2015 | 23:54 | מאת: מיכל

אני רוצה לוודא שהבנתי נכון - אם לא משחרר ריח סימן שכבר לא משחרר חומרים רעילים ובטוח לשימוש של הילדה?

כן, בהתיחס לדבק מגע. הדבק צריך לגמור את תהליך שלו ואז כבר אין יותר חומר שישחרר ריח. כאשר הוא מסיים מה שנשאר זה כמו חתיכת פלסטיק. בנוסף, לא יודעת מה יש עוד בחדר של הילדה, רהיטים מסוגים שונים, שטיח ועוד, כדאי חשוב ומומלץ לאוורור היטב כל יום את החדר כך שאם יש מעט מאוד חומרים הם יוצאים החוצה.

11/02/2015 | 09:36 | מאת: מיכל

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות