פיצוץ במיקרו גל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/11/2014 | 15:03 | מאת: דני

שלום לכם. הכנסנו כוס מים למיקרו ושמנו על חצי שעה בשלב מסויים הכוס יחד עם הצלחת של המיקרו והחלק הפלסטי שמחזיק את הצלחת התפוצצו. כנראה שהחלק הפלסטי נמס. האם ניתן להמשיך ולהשתמש במיקרו? תודה

יש לקרוא הנחיות של מכשיר חשמלי לפני הפעלתו. אסור לחמם כוס מים במשך חצי שעה. מצב בו כל המים רותחים ואז לאנרגיה שהמכשיר ממשיך לשחרר אין מה לחמם ואז המכשיר מתחיל להתחמם באופן משמעותי, דבר שהוביל להתכה של הפלסטיק ושבירה של הצלחת שהתחממה מאוד. לעיתים מותן מנגנון הגנה במיקרוגל שעוצר אותו כאשר תהליך חימום מוגבר מתרחש. בעיקרון, אם אתם מוצאים לקנות פלסטיק וצלחת חדשים אין מניעה להשתמש במיקרוגל בצורה מבוקרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות