מפגעים אפשריים בדירה חדשה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/11/2014 | 13:54 | מאת: עופר

שלום, האם פרקט עץ בדירה חדשה מסוכן בשל שיחרור פורמלהיד? האם יש סכנה בקיר גבס? מה יש לבדוק במקרה שיש קירות גבס בדירה? האם החשיפה לראדון בדירה חדשה (קרקע) יותר גבוהה מאשר בדירה קומה 1? כיצד אפשר לבדוק כמות שחרור ראדון מהקרקע וכיצד מהבטון? האם בבנייה חדשה בארץ נאכפים חוקים ותקנים בתהליך הבניה להגבלת החשיפה אליו? אשמח למענה על שאלותי כי רבות

יש סוגים שונים של פרקט. אלה הבנויים מעץ עם דבק ישחררו לאט לאט פורמאלדהיד. כך גם עכל רהיטי עץ שאיננו עץ טבעי. השחרור איננו רק בהתחלה, שאז יש שחרור מוגבר, אלא ממשיך לאורך זמן. קיר גבס לא מהווה בעיה חריגה. מאחר שמדובר בדירה חדשה, אם יש חשש לראדון מעל הריכוז המותר, כבר בתהליך הבניה מכניסים אביזרים שיבטיחו מניעה של חדירת ראדון לדירות. בלי קשר לתהליך זה כחלק מטופס אישור אכלוס על הקבלן לבצע בדיקה לראדון. אתה יכול לבקש לקבלן את תוצאות הבדיקה. בעיקרון, אם הקרקע היא קרקע ראדון יהיה יותר ראדון בקומות נמוכות מאשר בגבוהות, מאחר שהראדון משתחרר מהאדמה והוא גז כבד, אז יחדור לדירות הנמוכות יותר. אם הראדון הגיע מחומרי בניה לא תקינים לא יהיה הבדל בין הקומות, והריכוז יהיה זהה. מידת האכיפה זה כבר מעבר לידע ולפעילות הפורום. תנסה באתרים של בניה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות