קרינה בבית הספר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/11/2014 | 19:58 | מאת: עמית

היום הגיעו למקיף שלי מודדי קרינה כייון ש12 מורות חלו במחלת הסרטן שזהו דבר שאינו מובן מאליו ולכן ההנהלה החליטה להביא מודדי קרינה ואכן בודקי הקרינה מצאו שרמת הקרינב בכל בניין הוא 32 דבר זה חמור מאוד ,אנחנו מפגינים על כך שלא נגיע לבית ספר עד שהקרינה תרד לממוצע הנורמלי .איך אפשר לטפל בקרינה והאם הקרינה הזו הזיקה לנו ? אני לומדת במקיף כבר חמש שנים ורק עכשיו גילו זאת פשוט רשלנות

10/11/2014 | 20:52 | מאת: עמית

קבמשך שנים רבות פועל בית הספר מקיף ז שבכונת רמות אשר בעיר באר שבע. היום גילנו כי עוצמת הקרינה שיש בבית הספר היא מעל התקן , התקן אומר כי אסור לציבור להסתובב לאורך זמן במקום שעולה מ2 מיליגאוס אך הממוצע בכיתות מגיע לארבע ואף ישנם מקומות בבית הספר בו אחוז הקרינה הגיע ל30 כלומר פי 15 מהממוצע וכיתות בהם ילדים נמצאים מהשעה שמונה בבוקר ועד חמש בערב עם 13 אחוזי קרינה ,8 , 10 וכדומה!! נכון אולי היום בו זה התגלה זה לא היום לחדשות שכאלה אבל בכל זאת מדובר בחיי אדם. בבית הספר יש לנו כ13 חולי סרטן ,תלמידים ומורים. האם אחוז הקרינה גרם לזה? אין לנו תשובות מוכחות אך הפחד שאנו נמצאים בו בלתי ניתן להסבר והדבר היחד שאנו מבקשים זה תשובות ופעולות מידיות וגם עזרה. בית הספר אכן ישב והתייעץ אך בכל זאת החליט לקיים את הלימודים בשאר הכיתות בהם הרמה לא גבוה, למרות שרוב הכיתות עולות על 2 מילידאס ובית הספר מונה כ1700 איש כלומר ככל הנראה כי כן יתקיימו הלימודים בחלק מהכיתות ובנוסף יש להביר כי גם לעבור ליד המקומות ולהסתובב בחצרות בית הספר מונה סכנת חיים. הצטרפו למחאה שלנו

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות