ראדון מקירות עבים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/10/2014 | 14:41 | מאת: רונית

שלום, אני שוקלת לרשום את ביתי התינוקת למשפחתון אשר ממוקם בבית ערבי עם קירות מאוד עבים+ בקומת קרקע. קראתי שקירות עבים עלולים לפלוט יותר ראדון. האם זה נכון? תודה רבה

מקורו של הראדון הנו באדמה. מאחר שחומרי בניה מגיעים מהאדמה גם קירות פולטים ראדון. אך, תלוי בקרקע ממנה הגיע החומר. לא כל קרקע מכילה ראדון ברמה מסוכנת. אז, יש מקומות ששם יש ראדון ויש מקומות שלא. בעיקרון, לא ניתן לדעת ללא בדיקה. אפשר להזמין בדיקה על ידי בודק מוסמך. כדי להיות רגועים, גם ללא בדיקה, יש לאוורר היטב את החדרים. אז, תוודאי עם המשפחתון שהם מאווררים היטב (לא מזגן, חלונות).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות