צבע מאכל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/10/2014 | 20:02 | מאת: קרן

שלום, האם צבע מאכל קרמל E150 הוא טבעי או שעלול להיות מסוכן? תודה רבה

שגוי להגיד טבעי לא מסוכן ולא טבעי כן מסוכן. יש חומרים טבעיים (מקור צמחי) שהם מסוכנים ויש שלא. יש חומרים סינטטיים שהם לא מסוכנים ויש שמסוכנים. להזהר בהגדרות ובהכללות. קרמל הנו תוצר חימום של סוכר. אז סוכר טבעי, אך החימום עלול ליצר חומרים מסוכנים (תלוי בתנאי החימום והגוון המבוקש). לגבי קרמל, במינון המוגדר השימוש בו לא בעיתי והוא מותר לשימוש רחב.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות