נורת UV בבר מים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/10/2014 | 07:59 | מאת: אלה

האם נורה כזו, שיש לה חלק בתהליך שהמים עוברים בבר לפני שאנחנו שותים אותם, יכולה להשפיע על מי השתייה בצורה שתזיק לנו?

התיחסות לקרינת UV - אין בעיה הנובעת מעצם פעולת מנורת ה UV והיא לא משפיעה בשום צורה על המים, בדיוק כמו קרינת השמש שלא משפיעה על המים. הבעיה שעלולה להיות בבר מים עם מנורת UV שתפקידה לעזור בחיטוי המים - טיפול מניעה של זיהום מיקרוביאלי. אך, עם הזמן עוצמת המנורה יורדת, ואז היא לא עושה חיטוי. בנוסף, בגלל שיש הצטברות בפילטר, ועוצמת המנורה דועכת עלול להיות מצב של זיהום מיקרוביאלי של המים. שני מצבים אלה ניתנים לפתרון בדרך כלל על ידי תחזוקה - החלפה של הפילטר ושל המנורה לפני הנחיות היצרן.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות