ממיר של טלוויזיה מתחמם

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/10/2014 | 23:24 | מאת: קרן

שלום, יש לנו בבית 3 ממירים שמונחים על שולחנות , יש להם הגבהה טבעית של כחצי סנטימטר. הם לא סגורים ואין עליהם דבר. 1. שמתי לב שהצד התחתון שלהם מאוד חם , פולטים המון חום , האם זה עלול לגרום לסכנת שריפה של השולחן עליו הם מונחים ? 2. האם בסוף יום מוטב לכבות אותם/להוציא מהשקע? 3. כמו כן לגבי מחשב נייד שמונח בד"כ על שולחן עץ (ציפוי פורמייקה) האם חשוב לכבות בסוף היום ? תודה

כל מכשיר חשמלי מתחמם. כמובן, תמיד קיים סיכון של שריפה כתוצאה מחימום או מקצר. לכן, לוודא שכל ציוד חשמלי לא מונח על חומרים דליקים או בסמוך אליהם, הציוד תקין. לגבי ממירים, לא קשור לנושא הפורום, אך נחמד אם הייתם קוראים את החוברת המגיע עם הממיר וממליצה לכבות את הממיר בסיום השימוש. להעביר אותו למצב של המתנה (Stand-by) כי אחרת הממיר מתחמם כל הזמן, ומתקלקל מהר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות