מזרנים עם מעכבי בעירה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/10/2014 | 22:24 | מאת: מוריה

שלום, האם בעבר השתמשו במעכבי בעירה במזרנים והאם יש דרך למנוע ממזרנים מעכבי בעירה לפגוע בריאותית? אם אני אשים שכבת גומי על מזרן עם מעכבי בעירה, האם זה ימנע מהם לפגוע בי?

מזרנים עם מעכבי בערה כמו הרבה מאוד מוצרים אחרים, כמו וילונות, שטיחים, בגדים, משובי מכוניות ועוד ועוד, כדי להוריד את מספר האירועים בהם אנשים נשרפים. כאשר עלולה להתחיל שריפה, מעכבי הבערה מונעים אותה בכלל או מאפשרים זמן לתגובה ולהצלה של אנשים. מאחר שהרבה מאוד אנשים נפגעו התחילו לשים את החומרים האלה במוצרים. לשים שכבה של גומי על המזרון לא תעזור, כי לא מדובר במגע הישיר (אלא אם יש אלרגיה לחומר, אז למצוא מזרון אחר שאין אליו אלרגיה). אלא בחומרים תוצרי פרוק של המעכבי הבערה, אלה הם גזים, וגם הגומי עלול לשחרר גזים, עמו עוד רבים מהרהיטים בבית. לאורר החדרים ככל שניתן הוא הפתרון שעוזר. להוריד הכמות שתצטבר למינימום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות