פוליאוריטן כשיכבת בידוד בחימום תת ריצפתי.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/09/2014 | 21:24 | מאת: בונה בית

שלום רב. אנחנו מעונינים להתקין מערכת חימום תת ריצפתית עם צנרת מים. באתר החברה נכתב כי נעשה שימוש בחומר פוליאוריטןעל מנת לבודד את החלק התחתון של מערכת החימום התת ריצפתית. מקריאה בפורום אני מבינה שהחומר חשוד כמסרטן. בהנחה שהנחת החומר מיועדת לזמנים ארוכים מאוד של עשרות שנים, האם היית ממליצה על כך? תודה.

הפורום עונה על שאלות בנושא בטיחות וסביבה ולא נותן המלצות. חומר מצוין לבידוד. חוסך הרבה כסף ואנרגיה לחימום, כמובן בהנחה שיתבצע על ידי בעלי מקצוע טובים. לא נכתב על ידי אנשי המקצוע בפורום זה שהחומר מסרטן, מאחר שהחומר לא נמצא בקבוצת המסרטנים גם לא חשוד. עדין, החומר עלול לגרום לתגובות של גירוי עור עינים ומערכת הנשימה ולתגובות אלרגיות. אך, מאחר שהוא תחת לרצפה ואין מגע ישיר איתו לא אמורה להיות בעיה. במקרה של שריפה בבית פוליאוריטן משחרר חומרים רעילים למערכת הנשימה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות