שינה בממ"ד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/09/2014 | 01:29 | מאת: דודו

שלום רב, אני גר בקומה 2 ויש לי דירת חדר שהיא ממ"ד. בחדר ממ"ד יש מיטה עם כריות עם סדין ועם שמיכה שעומדת בו באופן קבוע. אם אני רוצה לישון בממ"ד, אז אני פותח את החלון שבו, מפעיל מזגן,וישן עם חלון פתוח, וחשבתי שזה מספיק בשביל לאורר אותו. אך עתה יש לי תהיות לגבי המיטה, בחלק גדול מהזמן אני לא בא לדירה שלי, והממ"ד נותר סגור, ויש לי חשש שהמיטה מתמלאת באבק שייתכן שהושפע מראדון וכיוצא בזה. האם זה בטיחותי לישון על המיטה הזאת? כלומר, אם אני רוצה לישון בדירה שלי , האם מספיק לאורר אותו וזהו או שיש לעשות משהו נוסף עם המיטה? תודה. דודו

לא אוטומטית בכל ממ"ד יש רמה גבוהה של ראדון. בדרך כלל יש בדיקה של הקבלן שבנה המבנה. אם לאו, אפשר להזמין בדיקה בשביל לדעת אם מתאמצים סתם לאוורר. אך, לאוורר זה תמיד טוב ובריא בלי קשר לראדון דווקא. בעיקרון, ראדון הוא גז. לכן, כאשר פותחים חלון הוא נוטה לצאת החוצה. כל קשר לאבק וכדומה אין וממש לא קשור. אם אתה לא נמצא כל הזמן, כאשר מגיע, תאוורר, לא בדיוק בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות