חוטי חשמל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/08/2014 | 18:16 | מאת: חיה

שלום רב חמתי מתגוררת בבית אבות בתוך עיר. על המדרכה בצמוד לבית אבות ולעוד בתים כמובן ישנם עמודי חשמל עם חוטי חשמל. החלון של חמתי ממש בגובה החוטים וגם נראה לי שהם מאוד קרובים לבית אבות ולחלון שלה כמובן.. אני מגיעה אליה יום יום ואנו יוצאות מהחדר על מנת להתרחק מהחוטי חשמל.שאלותי הן: האם יש קרינה מסוכנת מחוטי חשמל אלו בתוך העיר שקרובים לבני אדם? מה המרחק הבטיחותי שצריך להיות מהם? תודה מראש

חוטי חשמל יש בכל מקום, בקירות הבית, בכל מכשיר חשמלי. אין בחוטי החשמל בחוץ שום שוני מאלה שיש בבית. כאשר מחובר לחשמל נוצר שדה אלקטרומגנטי בחוטים בחוץ וגם בבית. גם אם תתרחקי מכל מקור חשמל וחוטים, עדין כדור הארץ יוצר באופן קבוע שדה מגנטי. בלעדיו אנחנו לא יכולים לשרוד. אז, החוטים האלה אולי נראים מפחידים, נכון אם חוט יקרע והחשמל לא ינותק אפשר להתחשמל למוות. כך, גם בזרם בבית. אם אין לחמותך קוצב לב, אפשר להתקרב כמה שרוצים. מתוך עקרון הזהירות, לילדים קטנים מבקשים מרחק של 1-6 מטר וזאת רק בשהיה קבועה וממושכת של 24 שעות, יום אחר יום. אז, תטיילו בנעימים היכן שתרצו. וחוץ מההיבט האסטטי של החוטים, אין בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות