אספאלט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/08/2014 | 15:06 | מאת: מיטל

בזמן עמידה בפקק שמתי לב ,כתוצאה מריח אספאלט שטוחנים את האספאלט לשאריות אבנים וחול,הריח היה משמעותי וחזק,מהו החומר הזה,שהרי הוא לא אספאלט טרי ובכל זאת היה עם ריח חזק, והאם מסוכן? תודה

הייתי שמחה אם השאלות היו קצת פחות שחור-לבן. מה זה מסוכן? יהרוג אותך? יגרום לך למחלה קשה מיד? אז, בדרך כלל רוב המכריע של החומרים איננו כזה. כן, לנשום אספלט איננן בריא במיוחד. הבעיה אינה מידית אלא בסך הכל כל החומרים אליהם נחשפים במהלך החיים, כולל גנטיקה. אז, ריח שעלה זה מחלקיקים קטנים שנוצרו מכתישה של האספלט. הם משתחררים לאוויר. הם מאוד קטנים, אז אפשר לנשום אותם ויש להם ריח כי תהליך הכתישה יוצר חום המאפשר לך להרגיש בריח האספלט. כמות קטנה לא גורמת לפגיעה. אם כל יום כל היום תנשמי אספלט זה סיפור אחר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות