סודה קאוסטית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/08/2014 | 11:53 | מאת: מורן

שלום רב, אני עובדת במפעל מזון והתחלנו להשתמש בסודה קאוסטית לשם ציפוי מאפה, אנו עובדים מצפים את המאפה בריכוז של 4% ולאחר מכן הוא נכנס לאפייה. רציתי לשאול, האם זהו לא חומר מסוכן, האם האפייה משפיעה על החומר? לא אמורים לבדוק את המאפה לראות שלא נשאה בו כמות חומר מסכנת?

שאלה יפה ומעניינת. טוב מאד שאת שמה לב לתהליך העבודה ומודעת לסיכונים שבחומרים. כן, השימוש בסודה קאוסטית כדי לתת ברק וקשיות למאפים נמצא בשימוש מאז ומעולם. הכמות אשר שמים על המאפה קטנה ביותר, מריחה או טבילה. במהלך האפיה אשר מתבצעת בטמפרטורה גבוה, הקאוסטית מגיבה עם החומרים שבבצק ונותנת את התוצאה היפה והטעימה. בשלב הזה כבר אין קאוסטית, זה הגיב והתוצאה היא חומר חדש שאיננו מהווה בעיה באכילה. אם לא הגיב, נגיד תנור קר, אז המוצר לא יראה כמו שצריך ואת זה כדאי לא לאכול. בכל מקרה, גם אם נשאר משהו, הכמות אפסית. וגם אם אכלנו את זה אין בעיה. הגוף מסתדר עם זה. לדוגמא: יש סוגים של מוצרים נגד צרבת שהם עם בסיסיות דומה. כמובן, כמות תמיסה של 4% קאוסטית, אם מתיזה לעיניים או נשפכת על הגוף עלולה להוביל לכוויות ולפגיעה. אז לעבוד בזהירות רבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות