צילום רנטגן בשטח פתוח

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/07/2014 | 00:07 | מאת: אמא מודאגת

שלום. היום ביקרתי עם בני בן השנתיים וחצי בחוות סוסים. הילד נכנס מבעד לשער סגור ואחת ממדריכות הרכיבה התריעה בעדנו לחזור שכן מתבצעים בחווה צילומי רנטגן לסוסים. בטרם הצלחתי לתפוס אותו ולהרחיקו מאזור הצילומים הצליח להתקרב עד לכדי כשלושה מטרים ממקור הצילום. יש לציין כי לא הוצב כל שלט באזור המורה על סכנת קרינה. איני יודעת באיזה כיוון היתה הקרן מכוונת, מאחר והייתי עסוקה בלהרחיקו מהסכנה. האם נגרם לו נזק? כמובן שאברי הרבייה לא היו מכוסים. אם הקרן היתה מכוונת לכיוונו, מאיזה מרחק הקרינה זניחה בהתחשב בגילו הצעיר? בתודה מראש אמא מודאגת.

אי אפשר לדעת מה המרחק הבטוח ללא ביצוע חישוב על סמך נתוני המכשיר. משתנה מציוד לציוד. יכול להיות שנחשפתם יכול להיות שלא. אין מה לעשות, אז קבלתם עוד מנת קרינה בחיים. גם להיות בשמש זו מנת קרינה, ולטוס ועוד. הסיכון לנשים בנושא אברי רביה גדול יותר מהסיכון הזניח לאברי רביה של בנים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות