מזרנים עם חומר מעכב בערה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/06/2014 | 14:22 | מאת: כפיר

שלום רב, רכשתי לפני מספר חודשים שני מזרני POCKET עליהם רשום מעכב בעירה, יש לי שתי שאלות, 1.האם החומר מעכב הבעירה מצוי רק על המזרן או גם על הכיסוי? 2.שני המזרנים נרטבו בעקבות נזילה, כתוצאה מכך נאלצתי לכבס את הכיסויים במכונת כביסה בחום גבוה ולייבשם במייבש כביסה בחום גבוה, האם ישנה אפשרות לגרימת נזק לבני ביתי כתוצאה מכך ? חומרים שהשתחררו לאוויר ? חומר שהכיסוי פולט ? ועוד

בעיקרון, מעכב הבעירה נמצא על המזרון בלבד. יכול להיות שיהיה גם בכיסוי, בוילונות, שטיחים ועוד, תלוי מה קניתם. בהנחה שרק במזרון, כביסה של הכיסוי איננה בעיה, כי מהמכונה זורם לביוב ולא מגיע הביתה. החומרים מעכבי הבעירה אינם נדיפים בכלל. הסיכון הוא שהחומר נשחק מהמזרון עובר לאוויר בצורת אבקה עדינה ואת האבקה אפשר לנשום כמו אבק שנושמים. אז יש סיכון מסויים בנשימה, אך לא בכביסה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות