חומר להרחקת יונים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/04/2014 | 22:05 | מאת: שושי

רציתי לדעת בבקשה,האם קיימת בעייה בזה שבחנות למוצרי גן ,נפל ונשבר בקבוק שהכיל חומר נוזלי, להרחקת יונים, לא נראה כמו דבק,האם קיימת בעייה לנשום חומר זה בכמות שנשפכה על הרצפה? ומהו שם חומר זה? תודה

מוזר, החומרים האלה הם לא בבקבוקים... חומרים להרחקת יונים כשמם כן הם להרחקה. הם גורמים לאי נוחות ליונים אך לא לפגיעה בריאותית. בהתאם לחוק אסור לפגוע ביונים, כן מותר להרחיק אותם, וזה מה שהתכשירים עושים. האדים הם לא החומר שמרחיק היונים, אלא ממס של החומר. הממס נדיף, ולאחר זמן קצר מתנדף. חומרים להרחקת יונים הם פטנטים רשומים, ויש להם אישור של משרד החקלאות. הממס כמו בצבע פלסטי לצביעה של קירות.

22/04/2014 | 14:16 | מאת: שושי

אז אין בעיה עם נשימת החומר? זה כמו לנשום צבע פלסטי של קירות? אם לא מה הוא החומר הזה? תודה

כבר עניתי. לקרוא את התשובה. לא זה לא כמו לנשום בבית. זה בחוץ. חשיפה נמוכה יותר מאשר בבית. ולא לשאול שוב אם מסוכן בבית. כבר שאלת בעבר וקבלת תשובות. ושוב, קבלת תשובה החומר דוחה היונים מוגן בבפטנט. הממס כתוב על האריזה. יש מספר סוגים. לא יודעת מה נשפך שם, איזה סוג, אם בכלל.

24/04/2014 | 15:46 | מאת: שושי

שלום דר', לאחר שחזרו אלי, עם תשובה לגבי החומר המדובר,מדובר על שמן שמנקה את הדבק ,(מוזר,כי על הבקבוק היה רשום חומר מרחיק יונים ,והוא היה נוזלי), בכל אופן , מדובר על שמן או ממיס דבק. האם בשמן זה יש בעיה לנשימה?? תודה

בשמן אין בעיה

30/04/2014 | 19:42 | מאת: שושי

אפשר בבקשה לפרט ולדעת מאיזה חומר מורכב ממס זה,בהנחה שזה חומר נשטף במים (בנזין? נפט ,טינר?). תודה רבה.

לא מבינה מה השאלה - קבלת כבר תשובה. מה החומר? תלוי במוצר, תקראי מה כתוב על האריזה. זה לא ממס, אלא חומר מיוחד שמסיר את שכבת הדבק שנועדה להרחיק היונים. לא, זה לא חומר מסוכן לנשימה. בנזין נפט ומים לא נשטפים במים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות