פלורסנט קומפקטי ופלורסנט ארוך

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/04/2014 | 11:42 | מאת: לימור

שלום רב, ברצוני לדעת אם גם הפלורסנט הארוך מסרטן כמו הפלורסנטים הקומפקטים?

כדי להבהיר, הגורם המסרטן הנו פליטה בכמות קטנה של קרינת UV (אולטרה סגולה) בתהליך שגורם לאור. כאשר אנחנו צמודים פיזית למנורות עלולה להיות בעיה של חשיפה, בדיוק כמו לאור השמש. יש אנשים שעלולים לחלות בסרטן העור מהשמש, כך מי שצמוד לפלורסנטים. אך, בדרך כלל הם רחוקים מאיתנו, על התקרה, על הקיר. וכמו כל קרינה, העוצמה שלהם דועכת במהירות עם המרחק, והסיכון נמוך ביותר. מבחינה זו אין הבדל בין סוגי הפלורסנטים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות