חדרי ניתוח

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/04/2014 | 13:31 | מאת: יעקב גרובו

תודה. הכוונה היתה אם יש צורך בנוכחות של צוות אחזקה בשעות שמתבצעים ניתוחים?השגחה על המערכות? הפסקת חשמל וכו'

אם המערכות שבהם משתמשים דורשות השגחה של איש אחזקה למקרה של תקלה, יש להניח שנדרש, כדי שאף אחד לא יפגע במהלך הניתוח. אם לאו, נראה שכונן מספיק. כמובן שכל בית חולים יכול להגדיר נהלים פנימיים. והם מחייבים את הצוות כולו. ואם יש בעיה של מערכות שדורשות איש אחזקה, כדי להבטיח את החולים, נראה שבלי קשר לנהלים, זה התפקיד. אבל, נשמע קצת מוזר, למקרה של הפסקת חשמל. למצבים אלה יש גנרטורים. אם נמתין לאיש אחזקה שיחזיר החשמל, החולה יכול למות על שולחן הנתוחים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות