מסיר שומנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/04/2014 | 09:09 | מאת: מנקה

שלום, אני מעוניינת לנקות תבניות של תנור הן מצופות כנראה בטפלון ויש עליהן שומן שרוף. סודה לשתיה לא הורידה את זה. אני חוששת לשים חומץ בגלל הציפוי שלא ישתחררו חומרים רעילים לאוכל. האם ניקוי במסיר שומנים בטיחותי, האם לאחר השטיפה במים זורמים החומר נשטף לחלוטין ובטוח לאכול משהו שנאפה בתבנית לכל בני המשפחה כולל ילדים? סליחה על הבורות. אני מבינה שיכול להיות שמסיר שומנים עשוי מאותם חומרים כמו סודה לשתייה או חומץ.

קודם כל לא לנסות כל חומר שבבית ובודאי לא לערבב חומרים שונים. להורדת חומר שרוף מכלים משתמשים בסודה קאוסטית. לא משנה השם הכימי. יש תכשירים מוכנים. לא ממש אוהבת אותם כי המחיר ממש גבוה ללא הצדקה. אך, ללא ניסיון והבנה בחומרים אין לך ברירה, אלא להשתמש בחומרים אלה. חומצה, חומץ או אחר לא יוריד. ואין שום בעיה של שחרור רעלים לאוכל!!! אין שום בעיה של אוכל לאחר שטיפה עם מים. לא צריך להכנס להיסטריה של הזרמת מים או היסטריה של אולי נשאר קצת ומה יהיה. גם במוצרי מזון שונים יש תוספת מכוונת של סודה קאוסטית. כמויות קטנטנות וזניחות אינן בעיה. דרך נוספת כמובן, מים רותחים וסבון ולקרצף. עלול לפגוע בשכבת הטפלון. אז, תכשירים מוכנים. או בעתיד, לנקות מיד ושלא יצטברו חוברים שרופים שאז בעיה לנקות.

07/04/2014 | 08:24 | מאת: מנקה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות