לינולאום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/04/2014 | 15:54 | מאת: דינה

שלום, אני מעוניינת לכסות משטח להכנת מזון בלינולאום PVC. האופציה האחרת היא כיסוי בשעוונית (מאיזה חומר עשויה שעוונית?) איזו אופציה עדיפה מבחינה בריאותית? או שאולי אף אחת מהן אינה סבירה בריאותית? האם לינוליאום שאוחסן זמן רב במחסן חם משחרר חומרים רעילים? האם הסכנה רק בנשימה או גם דרך המזון? תודה!

שני החומרים לא משמשים למטרה שאת מבקשת להשתמש בהם. אך אם זה מתאים לך תשתמשי. אבל, שתי האופציות עלולות להיות בעיתיות מבחינה של נקיון מיקרוביאלי. מאחר שחומרים אלה יקבלו שריטות עם השימוש, יהיה מאוד קשה לדאוג לנקיונם וזיהום חיידקי עלול לחדור למזון. אך, אם יש לך דרך לשמור על חיטוי וניקיון תשתמשי. שעוונית עשויה פלסטיק רך, ומיועדת לכיסוי כמו מפה, כיסוי למזרונים למניעת רטיבות ושימושים דומים. חיתוך עם סכין יפגום בה לגמרי. להניח עליה מזון, אין בעיה. PVC מעט קשה יותר, אך לא עמיד לשריטות. החומר משחרר לאט לאט גזים, הם לא חודרים למזון, משתחררים לאוויר ואת זה נושמים. אך זו התופעה עם כל המוצרים המכילים PVC כולל כל מוצרי החשמל שיש לך בבית. בלי קשר אם המוצר עתיק או חדש, התהליך מתרחש כל הזמן. סיכון נוסף של PVC הנו במקרה של שריפה (לא חום מחסן), שאז משתחררים חומרים מסוכנים בכמות גדולה, עד כדי סכנת חיים (כמובן תלוי בכמות שנשרפת).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות